Synnøves tzatziki - med ekte gresk yoghurt
Tzatziki er deilig tilbehør til grillmat, falafel, som dipp, dressing og mye mer. Og den beste tzatzikien er selvsagt hjemmelaget - med Synnøve ekte gresk yoghurt.
Slik gjør du:
- Riv agurken på et grovt raspejern. Bland inn salt og la det hvile noen minutter.
- Imens kan du finhakke / presse hvitløken og finhakke mynten og skvise ut saften fra sitronen.
- Klem vannet ut av agurken og ha det over i en serveringsbolle. Tips: Ha den i et dørslag, så blir det enkelt å klemme ut vannet.
- Bland inn Synnøve Gresk Yoghurt, hvitløk, mynte og sitronsaften. Smak til med litt pepper.
Tips:
Tilpass mengde hvitløk etter slik du liker det best.
Prøv den sammen med Focaccia med ost og oliven.
- 0 porsjoner
Dette trenger du:
- 0
- slangeagurk
- 0
- ts
- salt
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- neve
- frisk mynte
- 0
- sitron
- nykvernet pepper