Synnøves glutenfrie gulrotkake med kremostglasur
Bak en saftig gulrotkake på null komma niks med Synnøves glutenfrie ferdigmiks!
Gulrotkake:
- Sett ovnen på 180 grader og gjør klar en kakeform med bakepapir (ev. smør formen med margarin). PS: Du trenger en form som rommer minst 1,5 liter.
- Ha Synnøve gulrotkakemiks i en stor bakebolle. Visp inn olje, egg og revet gulrot.
- Fordel kakedeigen i formen og stek midt i ovnen på 180 grader i 40 - 45 min. PS: Steketid kommer an på form og ovn. Sjekk om kaka er ferdig ved å stikke nedi en spiss kniv. Det skal ikke henge igjen noe våt deig på kniven.
Kremostglasur:
- Ha kremosten i en bolle og bland inn melis.
- Smak til med sitronsaft.
- Bre glasuren over kaka når den er romtemperert.
Tips: For en vegansk (eggfri og melkefri) kake, erstatt egg med 1 most banan og 1 ss bakepulver i kakedeigen. Bruk vegansk kremost i glasuren.
Tips: For enda mer deilig kryddersmak, tilsett 1 ts malt kanel og 0.5 ts malt kardemomme i kakedeigen.
- 0 porsjoner
Gulotkake:
- 0
- g
- solsikkeolje eller annen nøytral olje
- 0
- egg
- 0
- g
- revet gulrot
Kremostglasur:
- 0
- g
- kremost naturell
- 0
- g
- melis
- 0
- ts
- frisk sitronsaft, smak til