Synnøve Finden

Gresskarpai med yoghurtbunn 

Denne oppskriften gir deg to store paier fulle av smak!

Yoghurtbunn:

  • Bland sammen mel og salt i en bakebolle. Smuldre inn margarinen med hendene. Tilsett yoghurt og egg og elt kjapt sammen til en jevn deig.
  • Del deigen i to emner og form til runde baller. Pakk inn i plastfolie og sett i kjøleskapet i 15 minutter. 
  • Kjevle ut deigemnene og legg dem i hver sin smurte paiform (ca 22 cm i diameter). Skjær bort eventuell overflødig deig som henger over kanten. Prikk bunnen lett med en gaffel.

Fyll:

  • Skrell og riv gresskar og gulrøtter på et grovt råkostjern. Hakk purre og løk.
  • Varm opp litt olje i en stor stekepanne eller gryte og surr purre og løk til det er blankt og mykt. Tilsett revet gresskar og gulrøtter. Krydre med litt salt og pepper og la det surre på middels varme i 5 minutter. Rør om iblant. Ha alt i en stor bolle.
  • Pisk eggene sammen med melk og dill. Tilsett eggeblandingen i grønnsakene sammen med ricotta, grovsmuldret feta og kremost. Bland forsiktig sammen og fordel fyllet i de to paiformene.
  • Stek midt i ovnen på 200 grader i 30 - 45 min, til fyllet har stivnet.
  • 0 porsjoner

Yoghurtbunn:

  • 0
  • g
  • hvetemel
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • g
  • margarin
  • 0
  • egg

Fyll:

  • 0
  • kg
  • gresskar
  • 0
  • gulrøtter
  • 0
  • purre
  • 0
  • løk
  • 0
  • egg
  • 0
  • dl
  • usøtet kondensert melk
  • 0
  • neve
  • finhakket frisk dill
  • 0
  • g
  • ricottaost
  • 0
  • g
  • fetaost
  • 0
  • g
  • kremost
  • salt og pepper