Saftige horn med Gresk Yoghurt
Med Synnøve Ekte Gresk Yoghurt i deigen blir den saftig og fin å jobbe med. Dessuten får du lurt inn litt ekstra protein. PS: Disse er supre i matpakken!
Deig:
- Bland sammen alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin. Elt til deigen er jevn og glatt.
- Dekk til bakebollen og la heve i 10 timer eller lenger på kjøkkenbenken (gjerne over natten).
Fyll:
- Grovhakk løken og vask spinaten.
- Smelt smøret i en vid kjele eller stekepanne. Tilsett løken og stek til den er blank. Tilsett spinaten og surr på medium varme et par minutter, til spinatbladene har falt sammen.
- Bland inn hvitløkspulver og kjør spinatrøren fin med en stavmikser. Smak til med litt salt og pepper.
Montering og steking:
- Del deigen i to. Kjevle hver del til en rund leiv som du deler i 8 trekantede "kakestykker".
- Fordel litt spinatrøre på hver trekant og legg på Gårdsost i skiver.
- Rull sammen til horn. Pensle med pisket egg og dryss over sesamfrø. Etterhev mens ovnen blir varm.
- Stek hornene midt i ovnen på 225 grader i 15 min.
Tips: Hornene egner seg flott til frysing. Ta dem ut av fryseren om morgenen, legg i matpakken og de er spiseklare til lunsj!
- 0 porsjoner
Deig:
- 0
- dl
- fingervarmt vann
- 0
- ts
- tørrgjær (eller 2 ss surdeigsstarter)
- 0
- ts
- salt
- 0
- kg
- fint spelt- eller hvetemel
- 0
- g
- grovt spelt- eller hvetemel
Pensling:
- 0
- egg
- sesamfrø