Pizza Italiano
Skikkelig god pizza med langtidshevet deig og hjemmelaget tomatsaus. Topp med pepperoni og ferdigrevet Synnøve Pizzaost. Nam nam!
Pizzadeig:
- Miks mel og salt i en bolle. Rør gjæren ut i vannet. Bland det våte med det tørre og elt for hånd til det er godt blandet. Elt 3-5 min ekstra. La deigen hvile i 15 minutter, før du elter ytterligere 3 min.
- Del deigen i to omtrent like store emner. Dekk med en fuktet klut eller plastikk og la heve i romtemperatur i 3-4 timer (til dobbel størrelse). For ekstra god deig, hev i kjøleskapet over natten (8-16 timer).
Hjemmelaget tomatsaus:
- Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er gyllen – ca 5 min.
- Tilsett tomater, salt og sukker – rør sammen og småkok videre i 15-20 min.
- Til slutt, tilsett hakket basilikum.
Montering og steking:
- Når deigen er ferdig hevet, strekk deigenemnene ut til to runde leiver.
- Fordel tomatsausen på bunnene, strø over litt pizzakrydder og legg på pepperoni.
- Stek på min 230 °C i 3-5 min eller til osten bobler og kanten er gyllen og sprø.
- Pynt med frisk basilikum ved servering.
Ønsker du en kjapp og lettvint løsning?
Prøv Peppes Pizza sine ferdigbunner, tomatsaus og toppinger – selges på din nærmeste dagligvare.
- 0 porsjoner
Pizzadeig:
- 0
- g
- pizzamel tipo 0 eller 00
- 0
- ts
- salt
- 0
- ts
- tørrgjær
- 0
- dl
- lunkent vann
Hjemmelaget tomatsaus:
- 0
- ss
- olivenolje
- 0
- finhakket løk
- 0
- fedd finhakket hvitløk
- 0
- boks
- hermetiske knuste tomater
- 0
- ts
- salt
- 0
- ts
- sukker
- 0
- ss
- hakket basilikum