Synnøve Finden

Pizza Italiano

Skikkelig god pizza med langtidshevet deig og hjemmelaget tomatsaus. Topp med pepperoni og ferdigrevet Synnøve Pizzaost. Nam nam!

Pizzadeig:

  • Miks mel og salt i en bolle. Rør gjæren ut i vannet. Bland det våte med det tørre og elt for hånd til det er godt blandet. Elt 3-5 min ekstra. La deigen hvile i 15 minutter, før du elter ytterligere 3 min.
  • Del deigen i to omtrent like store emner. Dekk med en fuktet klut eller plastikk og la heve i romtemperatur i 3-4 timer (til dobbel størrelse). For ekstra god deig, hev i kjøleskapet over natten (8-16 timer).

Hjemmelaget tomatsaus:

  • Varm olje og fres løk og hvitløk til løken er gyllen – ca 5 min.
  • Tilsett tomater, salt og sukker – rør sammen og småkok videre i 15-20 min.
  • Til slutt, tilsett hakket basilikum. 

Montering og steking:

  • Når deigen er ferdig hevet, strekk deigenemnene ut til to runde leiver.
  • Fordel tomatsausen på bunnene, strø over litt pizzakrydder og legg på pepperoni.
  • Stek på min 230 °C i 3-5 min eller til osten bobler og kanten er gyllen og sprø.
  • Pynt med frisk basilikum ved servering.

Ønsker du en kjapp og lettvint løsning?

Prøv Peppes Pizza sine ferdigbunner, tomatsaus og toppinger – selges på din nærmeste dagligvare.

 

  • 0 porsjoner

Pizzadeig:

  • 0
  • g
  • pizzamel tipo 0 eller 00
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • ts
  • tørrgjær
  • 0
  • dl
  • lunkent vann

Hjemmelaget tomatsaus:

  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • finhakket løk
  • 0
  • fedd finhakket hvitløk
  • 0
  • boks
  • hermetiske knuste tomater
  • 0
  • ts
  • salt
  • 0
  • ts
  • sukker
  • 0
  • ss
  • hakket basilikum

Ellers trenger du:

  • pizzakrydder
  • pepperoni
  • frisk basilikum

Relaterte produkter