Pastagrateng med ostesaus
Pastaskruer omhyllet av masse deilig ostesaus, gratinert i ovnen med et godt lag revet Synnøve ost på toppen. Mmmmm!
Ostesaus:
- Smelt margarinen på middels varme i en liten kjele. Tilsett chiliflak og la det frese kjapt.
- Visp inn hvetemel til en jevn blanding.
- Spe med litt og litt matfløte mens du visper godt. Når det tykner, tilsett mer matfløte til alt er brukt opp.
- Ta kjelen av varmen, tilsett Synnøve revet ost og visp til osten har smeltet inn i sausen.
- Smak til med litt salt og pepper.
Pasta, grønnsaker og gratinering:
- Kok pastaen al dente, såvidt mør. Kutt tomatene smått, olivenene og vårløken i tynne skiver.
- Sil av kokevannet på den ferdigkokte pastaen. Bland inn tomater, oliven og vårløk.
- Fordel blandingen i en stor ildfast form, eller i fire mindre porsjonsformer.
- Strø over Synnøve revet ost og gratiner midt i ovnen på 225 grader i 10-12 min, til osten er er smeltet og lett gyllen.
Pynt gjerne med et dryss hakkede friske urter ved servering.
- 0 porsjoner
Ostesaus:
- 0
- ss
- margarin
- 0
- ts
- chiliflak
- 0
- ss
- hvetemel
- 0
- dl
- matfløte
- salt og pepper