Ovnsbakt laks med magisk yoghurtsaus
Med denne yoghurtsausen som tilbehør blir laksemåltidet rene hverdagsfesten.
Yoghurtsaus:
- Riv skallet av sitronen med et fint rivjern. Del sitronen i to og klem ut saften. Ha sitronskall og -saft i en bolle.
- Bland inn yoghurt og fløte. Smak til med salt.
- Sett sausen i kjøleskapet mens du lager resten.
Ovnsbakt laks:
- Forvarm stekeovnen til 180 grader.
- Klem saften av den resterende halvdelen av sitronen. Finhakk dillen.
- Legg laksefiletene med litt avstand mellom seg i en ildfast form. Krydre med salt og pepper, drissle over litt olivenolje og sitronsaften. Dryss over hakket dill.
- Ovnsbak fisken på 180 grader i 5-6 minutter.
Server den ovnsbakte laksen med yoghurtsaus, salat og kokte poteter.
- 0 porsjoner
Yoghurtsaus:
- 0
- sitron (skallet)
- 0
- sitron (saften)
- 0
- ss
- fløte
- litt salt
Ellers trenger du:
- 0
- sitron (saften)
- 0
- ss
- frisk dill
- 0
- laksefileter
- litt salt og pepper
- olivenolje til steking