Lasagne alla Bolognese
Lasagne med en smart vri: Bytt ut Bechamelsausen med Synnøve smøreost for ekstra god smak!
- Hakk løken smått, kutt gulrot og selleristang i små biter og finhakk hvitløken. Smelt margarinen i en stor stekepanne eller gryte og stek grønnsakene til de er lett brunet.
- Tilsett kjøttdeigen og stek til den er brunet.
- Bland inn tomatpuré og vann.
- Tilsett soyasaus, pizzakrydder, peppermiks og rosmarin. Småkok på lav varme uten lokk i minst 20 min (gjerne lenger om du har tid). Rør om iblant.
- Smak til om det trengs litt salt.
Montering og steking:
- Finn fram en ildfast form og kle den med bakepapir. Vi brukte for anledningen en brødform som rommer 1,5 liter.
- Kutt tomat og squash i skiver.
- Legg lagvis lasagneplater, bolognesesaus, squash, tomat og Synnøve smøreost med Skinke i formen. Avslutt med et lag Synnøve revet gulost.
- Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 40 min.
Tips: Bytt gjerne ut skinkeosten med Synnøve smøreost Bacon.
- 0 porsjoner
Bolognesesaus:
- 0
- løk
- 0
- gulrot
- 0
- selleristang
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- ss
- margarin
- 0
- g
- kjøttdeig eller plantebasert farse
- 0
- g
- tomatpuré (140 g = ca 1 dl)
- 0
- dl
- vann
- 0
- ss
- soyasaus
- 0
- ss
- pizzakrydder
- 0
- ts
- peppermiks
- 0
- ts
- tørket rosmarin
- salt, smak til