Synnøve Finden

Lasagne alla Bolognese

Lasagne med en smart vri: Bytt ut Bechamelsausen med Synnøve smøreost for ekstra god smak!

  • Hakk løken smått, kutt gulrot og selleristang i små biter og finhakk hvitløken. Smelt margarinen i en stor stekepanne eller gryte og stek grønnsakene til de er lett brunet.
  • Tilsett kjøttdeigen og stek til den er brunet.
  • Bland inn tomatpuré og vann.
  • Tilsett soyasaus, pizzakrydder, peppermiks og rosmarin. Småkok på lav varme uten lokk i minst 20 min (gjerne lenger om du har tid). Rør om iblant.
  • Smak til om det trengs litt salt.

Montering og steking:

  • Finn fram en ildfast form og kle den med bakepapir. Vi brukte for anledningen en brødform som rommer 1,5 liter.
  • Kutt tomat og squash i skiver.
  • Legg lagvis lasagneplater, bolognesesaus, squash, tomat og Synnøve smøreost med Skinke i formen. Avslutt med et lag Synnøve revet gulost.
  • Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 40 min.

Tips: Bytt gjerne ut skinkeosten med Synnøve smøreost Bacon.

  • 0 porsjoner

Bolognesesaus:

  • 0
  • løk
  • 0
  • gulrot
  • 0
  • selleristang
  • 0
  • hvitløksfedd
  • 0
  • ss
  • margarin
  • 0
  • g
  • kjøttdeig eller plantebasert farse
  • 0
  • g
  • tomatpuré (140 g = ca 1 dl)
  • 0
  • dl
  • vann
  • 0
  • ss
  • soyasaus
  • 0
  • ss
  • pizzakrydder
  • 0
  • ts
  • peppermiks
  • 0
  • ts
  • tørket rosmarin
  • salt, smak til

Ellers trenger du:

  • 0
  • tomater
  • 0
  • squash
  • lasagneplater