Kremet sopprisotto
Ovnsbakt risotto med herlig smak av sopp og hvitløk. Ekstra kremet med Synnøve smøreost! Smaker nydelig i seg selv sammen med godt brød og salat, eller som tilbehør til andre retter.
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 200 grader og finn fram en ildfast form eller gryte som rommer minst 1,5 liter.
- Kutt sjampinjong i biter, finhakk løk og hvitløk. Ha det i den ildfaste formen.
- Tilsett risottoris, vann, olje og buljongpulver og bland godt. PS: Dersom du bruker buljongterning, knus den før den tilsettes.
- Ovnsbak midt i ovnen på 200 grader i ca 30 min. Væsken skal koke inn i risen.
- Ta formen ut av ovnen og rør inn Synnøve smøreost og hakket persille.
Tips: Godt brød med Synnøve kryddersmør er deilig tilbehør.
- 0 porsjoner
Dette trenger du:
- 0
- g
- fersk sjampinjong
- 0
- gul løk
- 0
- hvitløksfedd
- 0
- g
- tørr risottoris
- 0
- dl
- vann
- 0
- ss
- olivenolje
- 0
- ss
- grønnsaksbuljongpulver (eller -terning)
- 0
- pk.
- Synnøve smøreost
- 0
- never
- hakket frisk bladpersille