Synnøve Finden

Hjemmelagde kjøttboller med frisk myntedipp

Med Synnøve Gresk Yoghurt og masse frisk mynte får du en dipp som smaker aldeles nydelig sammen med hjemmelagde kjøttboller.

Myntedipp: 

  • Finhakk myntebladene og ha det i en serveringsbolle.
  • Tilsett yoghurt og olivenolje og bland det godt sammen.
  • Smak til med litt salt og pepper og sett i kjøleskap til den skal brukes.

Kjøttboller:

  • Finhakk løk, hvitløk og mynte og ha det i en stor bolle.
  • Skjær skorpene av de to brødskivene. Dynk dem i vann og klem ut vannet. Smuldre det lett med fingrene og ha det i bollen sammen med løkblandingen.
  • Tilsett griljermel, kjøttdeig, svinekjøttdeig, egg, olivenolje og oregano.
  • Elt godt med våte hender til alt er godt blandet. La hvile i kjøleskap i minst 1 time.
  • Form små kjøttboller av farsen med våte hender og stek i litt olje til de er lett brunet over det hele.

Server rykende varme kjøttboller med myntedipp på siden. Nam nam!

  • 0 porsjoner

Myntedipp:

  • 0
  • neve
  • frisk mynte
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • salt og pepper

Kjøttboller:

  • 0
  • stor løk
  • 0
  • hvitløksfedd
  • 0
  • neve
  • frisk mynte
  • 0
  • brødskiver
  • 0
  • dl
  • griljermel
  • 0
  • g
  • kjøttdeig
  • 0
  • g
  • svinekjøttdeig
  • 0
  • egg
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • ts
  • tørket oregano