Synnøve Finden

Kanskje verdens beste ostepizza

Denne fantastiske vegetarpizzaen kan fort bli en favoritt! Bland dine favorittoster fra Synnøve for å få den ostesmaken du liker best. (Oppskriften gir fire porsjonspizzaer eller en stor pizza).

Pizzadeig:

  • Bland sammen vann, olivenolje og gjær. Bland alt det tørre i en stor bakebolle. Tilsett det våte i det tørre og elt i vei! Om du har en kjøkkenmaskin med eltekrok, la maskinen gå på lav fart i ca et kvarter. Eventuelt må du brette opp ermer og elte og kna til deigen er glatt og smidig. PS: Dersom deigen virker hard, tilsett litt ekstra vann.
  • Plasser på lunt sted og etterhev i ca to timer, eller til deigen har minst dobbelt størrelse.
  • Del deigen i fire porsjonspizzaer eller en stor leiv og trykk dem ut på en bakepapirkledt stekeplate. Lager du fire porsjonspizzaer, trenger du flere plater. La dem gjerne få heve enda litt lenger før steking.

Tomatsaus:

  • Finhakk løk og stek den blank i litt olje. Tilsett finhakket hvitløk og surr videre i et par minutter.
  • Bland inn hermetiske tomater, tomatpuré, oregano, sukker, salt og en god klunk olivenolje. La det småkoke en halvtimes tid, gjerne lenger.
  • Vil du ha en helt jevn saus, mos med stavmikser. 

Montering og steking:

  • Fordel pizzasausen utover bunnen(e).
  • Topp med din favoritt Synnøve ost. Miks gjerne flere typer ost og bruk gjerne Synnøves ferdigrevne varianter.
  • Del Skrella Mozzarella-stengene i mindre biter, kutt cherrytomatene i to og grovhakk basilikumen. Fordel Mozzarellabiter og tomater over tomatsausen og avslutt med et dryss basilikum.
  • Stek på 230 grader på nederste rille i 15-20 min, til osten er smeltet og pizzaen har fått en gyllen farge.
  • 0 porsjoner

Pizzadeig:

  • 0
  • dl
  • lunkent vann
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • 0
  • pk.
  • tørrgjær
  • 0
  • g
  • hvetemel
  • 0
  • ts
  • sukker
  • 0
  • ts
  • salt

Tomatsaus:

  • 0
  • løk
  • 0
  • hvitløksfedd
  • 0
  • g
  • hermetiske tomater av god kvalitet
  • 0
  • ss
  • tomatpuré
  • 0
  • ts
  • tørket oregano
  • 0
  • ts
  • sukker
  • 0
  • ts
  • salt
  • en god klunk olivenolje

Topping:

  • 0
  • g
  • cherrytomater
  • 0
  • never
  • frisk basilikum