Havrekjeks med sitron og Gresk Yoghurt
Deilige hjemmebakte havrekjeks. PS: Smaker herlig med Synnøve Brunost!
Slik gjør du:
- Ha margarin og sukker i en stor bakebolle og visp til det er lett og luftig.
- Visp inn yoghurt, eggehviter, revet sitronskall og vanilje. Tilsett havregryn, hvetemel, bakepulver og natron og bland sammen til en jevn deig. Dekk til og la hvile i kjøleskap i 15 min eller mer.
- Sett ovnen på 190 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
- Ha litt mel på hendene og form deigen til ca 24 små kuler som du legger på stekebrettet. Dypp bunnen av et glass i melis og trykk det lett ned på hver av kulene for å lage flate kjeks.
- Stek på 190 grader i 10-12 minutter, til kantene blir gyllenbrune. Avkjøl noen minutter før du fjerner dem fra stekebrettet.
Tips: Strø gjerne over litt melis før servering.
- 0 porsjoner
Dette trenger du:
- 0
- g
- margarin
- 0
- dl
- sukker
- 0
- eggehviter
- 0
- ss
- revet sitronskall
- 0
- ts
- vaniljepulver
- 0
- dl
- havregryn
- 0
- dl
- hvetemel
- 0
- ts
- bakepulver
- 0
- ts
- natron
- 0
- dl
- melis, til utbaking