Synnøve Finden

Havrekjeks med sitron og Gresk Yoghurt

Deilige hjemmebakte havrekjeks. PS: Smaker herlig med Synnøve Brunost!

Slik gjør du: 

  • Ha margarin og sukker i en stor bakebolle og visp til det er lett og luftig.
  • Visp inn yoghurt, eggehviter, revet sitronskall og vanilje. Tilsett havregryn, hvetemel, bakepulver og natron og bland sammen til en jevn deig. Dekk til og la hvile i kjøleskap i 15 min eller mer.
  • Sett ovnen på 190 grader og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
  • Ha litt mel på hendene og form deigen til ca 24 små kuler som du legger på stekebrettet. Dypp bunnen av et glass i melis og trykk det lett ned på hver av kulene for å lage flate kjeks.
  • Stek på 190 grader i 10-12 minutter, til kantene blir gyllenbrune. Avkjøl noen minutter før du fjerner dem fra stekebrettet. 

Tips: Strø gjerne over litt melis før servering.

  • 0 porsjoner

Dette trenger du:

  • 0
  • g
  • margarin
  • 0
  • dl
  • sukker
  • 0
  • eggehviter
  • 0
  • ss
  • revet sitronskall
  • 0
  • ts
  • vaniljepulver
  • 0
  • dl
  • havregryn
  • 0
  • dl
  • hvetemel
  • 0
  • ts
  • bakepulver
  • 0
  • ts
  • natron
  • 0
  • dl
  • melis, til utbaking