Focaccia med ost og oliven
Mmmmm, nystekt myk og luftig focaccia med smeltet ost og oliven. Deilig tilbehør til tapas, grillmat, supper, gryteretter - you name it. Eller nyt som den er med Synnøves tzatziki som dipp.
Slik gjør du:
- Visp sammen vann, olivenolje, pizzakrydder, gjær og salt i en stor bakebolle. Visp inn melet og sett til heving på lunt sted i minst 40 min.
- Del olivenene i to og kutt osten i biter/terninger.
- Når deigen er ferdig hevet, hvelve den ut over en bakepapirkledt stekeplate. Bruk litt mel på hendene og trykk den ut til ca 2 cm høyde.
- Dytt ostebiter og oliven godt nedi deigen. Drypp over litt olivenolje og flaket havsalt.
- Stek midt i ovnen på 225 grader i 12 - 15 min.
Tips: Vi brukte for anledningen Synnøve Skrella Mozzarella i denne oppskriften, men alle Synnøve gulost kan brukes. Velg din favoritt!
- 0 porsjoner
Foccacia-deig:
- 0
- dl
- fingervarmt vann
- 0
- ss
- olivenolje
- 0
- ss
- pizzakrydder
- 0
- ts
- tørrgjær
- 0
- ts
- salt
- 0
- dl
- hvetemel