Den ekte grekeren: Tzatziki
Nydelig tilbehør til så mangt - og ekstra god blir den med ekte gresk yoghurt! Prøv den for eksempel til falafel, grillmat, kjøtt-, kylling- eller fiskeretter.
Slik gjør du:
- Vask og tørk agurken og kutt den i små terninger. Ha agurken i en dørslag og dryss over litt salt. Bland godt så saltet fordeler seg og la det ligge noen minutter.
- Klem ut fuktigheten av agurken og ha det over i en bolle.
- Tilsett yoghurt, finhakket hvitløk, olivenolje og eddik og bland godt.
- Smak til med salt og eventuelt mer eddik om det trengs mer syre.
- Bland inn finhakket dill og eventuelt mynte til slutt.
- 0 porsjoner
Dette trenger du:
- 0
- stor slangeagurk
- 0
- hvitløksfedd, hakket
- 0
- ss
- olivenolje
- 0
- ts
- eddik
- litt salt
- 0
- ts
- finhakket dill og/eller litt frisk mynte