Croque Monsieur
Et utrolig saftig og kremete ostesmørbrød som franskmennene har tryllet fram. En klassiker!
Béchamelsaus:
- Smelt smøret i en kjele på middels varme. Visp inn melet til det er klumpfritt.
- Hell i melken og la det småkoke i ca 5 min under stadig visping, til det tykner.
- Tilsett muskat og smak til med litt salt og pepper.
Toast:
- Smør et tynt lag sennep på to av loffskivene.
- Ha på godt med béchamelsaus, skinke og godt med Synnøve Rabagast. Legg en ny skive på toppen og ha på mer béchamelsaus og Synnøve Rabagast til slutt.
- Grill midt i ovnen på 200 grader i ca 8 min, til osten er gyllen og uimotståelig.
Tips: Bruk gjerne en av våre andre Synnøveoster o, du ikke får tak i Rabagast.
Takk til August & Martin for oppskrift og bilder.
- 0 porsjoner
Béchamelsaus:
- 0
- ss
- smør
- 0
- ts
- hvetemel
- 0
- dl
- melk
- 0
- ts
- revet muskat
- salt og pepper