

Bakt potet med revet sopp og Synnøve Kryddersmør
Bakt potet er ordentlig snaddermat! Og selv om det tar litt tid å bake dem, er det vel verdt ventetiden. Her har vi servert med supergodt fyll av stekt sopp, frisk persille og Synnøve Kryddersmør.
Poteter:
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Vask og skrubb potetene. Prikk dem med en gaffel og tørk dem med et rent kopphåndkle.
- Gni dem inn med litt olivenolje jevnt over og legg dem på en bakepapirkledt stekeplate eller i en ildfast form. Strø over litt salt.
- Bak midt i ovnen på 225 grader 1 - 1,5 time. Baketid avhenger av størrelsen på potetene. Stikk en spiss kniv gjennom for å kjenne om de er gjennombakte, de skal være myke tvers igjennom.
Fyll:
- Riv sjampinjongen på et grovt raspejern. Finhakk persillen.
- Stek soppen i olivenolje til den "krymper" og krydre med litt salt og pepper. Bland inn hakket persille.
Kutt et kryss i de ferdigbakte potetene og klem på dem slik at potetkjøttet moses litt. Topp med soppfyll og Synnøve Kryddersmør.
Tips: Bruk gjerne annen type sopp enn sjampinjong.
- 0 porsjoner
Poteter:
- 0
- store bakepoteter
- olivenolje
- salt
Fyll:
- 0
- sjampinjong
- 0
- ss
- olivenolje
- røkt flaksalt (eller vanlig)
- nykvernet sort pepper
- 0
- neve
- frisk bladpersille
- 0
- pk.
- Synnøve Kryddersmør