Synnøve Finden

Bakt potet med revet sopp og Synnøve Kryddersmør

Bakt potet er ordentlig snaddermat! Og selv om det tar litt tid å bake dem, er det vel verdt ventetiden. Her har vi servert med supergodt fyll av stekt sopp, frisk persille og Synnøve Kryddersmør.

Poteter:

  • Sett stekeovnen på 225 grader.
  • Vask og skrubb potetene. Prikk dem med en gaffel og tørk dem med et rent kopphåndkle.
  • Gni dem inn med litt olivenolje jevnt over og legg dem på en bakepapirkledt stekeplate eller i en ildfast form. Strø over litt salt.
  • Bak midt i ovnen på 225 grader 1 - 1,5 time. Baketid avhenger av størrelsen på potetene. Stikk en spiss kniv gjennom for å kjenne om de er gjennombakte, de skal være myke tvers igjennom.

Fyll:

  • Riv sjampinjongen på et grovt raspejern. Finhakk persillen.
  • Stek soppen i olivenolje til den "krymper" og krydre med litt salt og pepper. Bland inn hakket persille.

Kutt et kryss i de ferdigbakte potetene og klem på dem slik at potetkjøttet moses litt. Topp med soppfyll og Synnøve Kryddersmør.

Tips: Bruk gjerne annen type sopp enn sjampinjong.

  • 0 porsjoner

Poteter:

  • 0
  • store bakepoteter
  • olivenolje
  • salt

Fyll:

  • 0
  • sjampinjong
  • 0
  • ss
  • olivenolje
  • røkt flaksalt (eller vanlig)
  • nykvernet sort pepper
  • 0
  • neve
  • frisk bladpersille